Borut Naglič

Rodil sem se 13. junija 1964. Z alpinizmom in vodništvom se ukvarjam od leta 1988 dalje. Sem tudi član Gorske reševalne službe Slovenije, alpinistični inštruktor in učitelj smučanja II. stopnje. Gore so v teh letih postale moj drugi dom, alpinizem z vsemi svojimi zvrstmi pa način življenja.

Moja alpinistično - gorniška pot se je začela v domačih gorah, Kamniških in Julijskih alpah, ki so mi še vedno najbolj pri srcu, nadaljevala v strmih stenah Dolomitov, v Zahodnih Alpah ter v Kordiljeri Andov v Južni Ameriki (dve odpravi v Peru in Patagonijo). Preplezal sem nekaj prvenstvenih smeri tako v domačih kot v tujih gorah in opravil preko 500 alpinističnih vzponov - od skalnih do lednih in kombiniranih smeri do turnega smučanja in pristopov na štiritisočake v Zahodnih Alpah. Vmes pa sem našel čas tudi za potepanja po Argentini, Čilu, zahodni obali Afrike in drugod.

Naj omenim še nekaj najbolj izstopajočih vzponov: plezanje na Poincenot (3036 m) v Patagoniji, solo prvenstvena smer v Artensoraju (6025 m) v Cordilleri Blanci, Cerro Plata (6315 m) v Argentini, vrsta smeri v dolomitskih stenah (Tofana, Tri Cine, Brenta...). V domačih gorah sem preplezal skoraj vse velike klasične smeri (Čopov steber in Skalaška smer v Steni, Aschenbrenerjeva smer v Travniku,...) in opravil nekaj zimskih in letnih prvenstvenih vzponov. V plezališčih plezam smeri do IX. stopnje.

Te izkušnje in končano šolanje za gorskega vodnika z mednarodno licenco so garancija, da vas bom varno in uspešno vodil po domačih in tujih gorah.Borut Naglič
Foto: Rado M.