Kdo so gorski vodniki?

Izkušeni alpinisti, prekaljeni v številnih in težavnih poletnih in zimskih vzponih v domačih in tujih gorah, ki so opravili triletno šolanje po programih mednarodnega združenja gorskih vodnikov (IFMGA), potrjenih od oblasti.

Registrirani člani Združenja gorskih vodnikov Slovenije (ZGVS), ki imajo izkaznico gorskega vodnika in oštevilčen vodniški znak, ki je razen napisov enak znaku Združenja, na znaku pa sta vgravirana ime in priimek imetnika.

Ljudje vseh vrst poklicev, izobrazbe in starosti, ki so se odločili, da bodo vodniško službo opravljali profesionalno kot svoj edini poklic ali kot občasno dejavnost.


Na turi
Foto: Zvonko Požgaj

Zakaj v gore z gorskim vodnikom?

Na vrhu S stene M. Mojstrovke
Foto: Zvonko Požgaj
Iščete nekoga, da bi šli z njim na turo, ki je ne poznate. Radi bi se preskusili tudi na težjih turah kot doslej, pa ne najdete primernega spremljevalca. Ne želite na ture v velikih skupinah, sami ali s prijatelji pa se ne čutite dovolj sposobne.

Doslej ste v gore zahajali le poleti, mikajo pa vas tudi zimski in turnosmučarski vzponi na vrhove.

Poznate le domače gore, mikajo pa vas tudi tuje. Popeljem vas lahko na katerokoli domačo goro in v številna svetovna gorstva.

Pri svojem poklicnem delu potrebujete pomoč nekoga, ki se znajde v gorah v vseh razmerah. Svojemu poslovnemu partnerju bi radi pokazali naše gore in mu pri tem želite zagotoviti čimvečjo varnost.

Kje vam še lahko pomagam?

Pri izbiri, nakupu ali izposoji opreme, ki jo potrebujete za obisk gora.

Pri vašem izobraževanju v gorniških veščinah, ki ga pripravim in izvedem posebej za vas, vaše prijatelje ali vašo družino.

Gorski vodnik bo poskrbel za vse, edina vaša skrb bo hoja, plezanje ali turno smučanje in uživanje.